Uskršnji hlepčići (kozunak)

14/04/2017
"Uskršnji kolač je demode - počastite goste ovim Uskršnjim hlepčićima - ukusno i atrataktivno "
Priprema50 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno120 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano718
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 500 gr
  • kvasac - 25 g, svež
  • šećer - 100 g
  • mleko - 250 ml
  • maslac - 12 g
  • svinjska mast - 12 g
  • jaja - 1 komad + 1 žumance za premazivanje
  • so - 1 prstohvat
  • vanila - 3 kesice
  • za nadev
  • šećer u prahu - 1 kašika
  • cimet - 1 kašika
  • orasi - 100 g
  • suvo grožđe - 50 g
  • kakao - 1 kašičica
  • rum - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac i toplo sveže mleko sa 1 kašikom šećera i ostavite po strani da se aktivira. Posebno umutite mikserom jaje sa šećerom i dodajte rastopljenu masnoću, promešajte i na kraju dodajte vanile i so.

Nakon toga, sipajte aktivirani kvasac, promešajte i počnite sa dodavanjem prosejanog brašna. Umesite meko testo koje se ne lepi. Ostavite testo da raste oko 30-40 minuta, dok ne udvostruči zapreminu.

Za to vreme pripremite nadev, tako što sve namirnice za njega promešate.

Ponovo premesite testo i podelite ga na dva jednaka dela. Svaki deo lagano razvucite, premažite ga nadevom i umotajte u rolat.

Tako pripremljene Uskršnje hlepčiće stavite u nauljeni pleh ili kalupe i ostavite na toplom da narastu još 20 minuta. Premažite ih umućenim žumancem i pospite kristal šećerom, a po želji i nekim semenom.

Stavite Uskršnje hlepčiće da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 35 minuta.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija