Pačje grudi sa sosom od narandže

14/04/2017
"Jeste li spremni za gurmanske izazove u kuhinji? Uz našu pomoć, sve je moguće "
Priprema30 min.
Kuvanje22 min.
Ukupno52 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano10
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • file od pačetine sa kožom - 1 komad
  • za sos
  • sok od narandže - od 2 narandže
  • maslac - 30 g
  • belo vino - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite file. Napravite razreze u koži u obliku rombova (nemojte zaseći meso).

Prelijte file sa 4 kašike soka od narandže. Posolite file i začinite ga biberom. Poklopite i ostavite da se marinira jedan sat. Pre pripreme, držite file na sobnoj temperaturi oko 30 minuta.

Ugrejte tiganj sa debelim dnom i postavite file sa kožicom na dole. Smanjite temperaturu. Zapecite file 7 minuta sa strane gde je koža, masnoću sklonite kašikom i okrenite na drugu stranu, koju pržite još 5 minuta.

Prebacite file u pleh i pecite ga u zagrejanoj rerni još 10 minuta na 180 stepeni. Kada je gotovo, izvadite file i ostavite ga da odmori još oko 10 minuta, pre sečenja.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija