Praznični punjeni zec

14/04/2017
"Ukusno jelo, koje će okupiti porodicu oko trpeze "
Priprema50 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno170 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano27
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi ugrejte malo maslaca i ulje. Oljuštite i na sitno naseckajte beli luk i stavite ga u maslac. Dodajte iznutrice od zeca. Naseckajte na male komade dimljeno meso i slaninu i dodajte ih u posudu. Stavite i mleveno meso i dobro promešajte.

Očistite šargarepe i pečurke i nasecite ih na tanke kriške. Dodajte ih u mleveno meso da se uprže. Dobro promešajte. Stavite so i biber. Dodajte očišćeni pirinač i promešajte.

Luk naseckajte sitno i dodajte u smesu za nadev. Na kraju stavite i suvo grožđe i promešajte. Potrudite se da smesa ne zagori, kuvajte na umerenoj vatri. Po želji, možete dodati još začina kao naprimer peršun ili druge, koje volite. Kada pirinač postane staklast, skinite sa vatre.

Očistite, operite i osušite zeca. Premažite ga dobro maslacem. Utrljajte u njega alevu papriku i so. Nadev možete staviti u zeca, a ostatak u pleh u kome se zec peče, a možete i ceo nadev rasporediti oko zeca - izbor je Vaš.

Prelijte čašom belog vina i sa 3 čaše vode. Pokrijte folijom i pecite u zagrejanoj rerni, prvo na 220 stepeni. Posle možete smanjiti na 180-190 stepeni. Kada je gotovo, skinite foliju da se zapeče i odozgo.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija