Jagnjetina sa svežim krompirom iz rerne

15/04/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Jagnjetina i svež krompir - da li želite da zajedno obeležimo dolazak proleća "
Priprema20 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno170 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano179
  • Pregledi tokom meseca27
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjetina - but ili plećka
  • krompir - 1.5 kg svežeg
  • soja sos - 2 kašike svetlog
  • maslac - 100 g
  • med - 2 kašike
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašika
  • beli luk - 3 čena
  • so - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite pastu od ispasiranog belog luka, meda, soja sosa, polovine paslaca, bibera, aleve paprike i polovinom soli i dobijenom pastom dobro utrljajte meso.

Krompir operite i poređajte ga u duboku tepsiju, posolite i dodajte preostali maslac.

Preko rasporedite meso i sipajte 1 i 1/2 šolju vode, pokrijte folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni oko sat vremena.

Zatim sklonite foliju, pa meso prelijte sosom koji se napravio tokom pečenja i vratite u rernu da se meso dopeče, ali makar ga još jednom prelijte sosom.

Da korica bude hrskava, pre nego što meso bude u potpunosti gotovo, pojačajte temperaturu.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija