Tortelini sa šunkom i mocarelom

15/04/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Specijalni predlog za sve ljubitelje italijanske kuhinje i sve gurmane, koji nisu imali prilike da se zaljube u nju "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano237
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • tortelini - 500 g punjeni šunkom
  • mocarela - 200 g rendane
  • šargarepa - 1 komad veće
  • luk - 3 glavice
  • beli luk - 2 čena
  • univerzali začin - 2 kašike, od povrća
  • sos za torteline - 1 kesica
  • ulje - 100 ml
  • sveže mleko - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Kuvajte torteline u posoljenoj vodi 8 minuta.
Ostavite ih na stranu.

Zatim sitno iseckajte tri glavice luka, šargarepu krupno narendajte. Beli luk isitnite.

Zagrejte ulje u dubljem tiganju - voku, pa dodajte luk o šargarepu. Pržite ih dok ne omekšaju, a zatim dodajte torteline i smanjite vatru na srednju temperaturu.

Pažljivo promešajte i dodajte beli luk i univerzalni začin.

Spremite sos sa mlekom prema uputstvu sa kesice. Kada sos bude gotov, isipajte ga u tiganj i ostavite da se sve zajedno prokrčka 3 - 4 minuta.

Dobijenu smesu sipajte u odgovarajuću tepsiju i stavite je u prethodno zagrejanu rernu da se peče na 190 stepeni nekih 15 minuta.

Izvadite tepsiju iz rerne, dobro posipajte preko mocarelu i vratite u rernu još 5 minuta da se dopeče.

Gotovo jelo posipajte svežim peršunom, poslužite dok je toplo i uz čašu belog vina.

Prijatno!
slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija