Aromatične kiflice sa ratlukom

15/04/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Od sada da znate - i sto kiflica da napravite, neće biti dovoljno, jer su veoma ukusne "
Priprema100 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno145 min.
Porcije40
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano133
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • svinjska mast - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • kvasac - 1 kockica
  • sveže mleko - 450 ml
  • brašno - oko 1 kg
  • vanilin šećer - 2 komada
  • kora od limuna - od 1 limuna
  • so - 1 kašičica
  • ratluk - 1 - 2 kutije, sa ukusom pomorandže
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac pomešajte sa malo toplog mleka, 1 kašikom šećera i malo brašna, pa neka naraste.

Umutite jaja i kad prosejete brašno sa svim sastojcima, zamesite meko testo.

Ostavite da naraste oko sat vremena, pa zatim napravite male lopte i svaku razvijte u trouglove. Na širi kraj trougla stavite ratluk i umorajte u kiflicu.

Kiflice poređajte u tepsiju, ali da ima prostora među njima, i ostavite ih na toplo mesto da udvostruče zapreminu.

Kad narastu, premažite ih smesom od umućenog žumanceta i malo mleka, pa ih posipajte susamom. Pecite ih na 170 stepeni u zagrejanoj rerni.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija