Teleća čorba sa povrćem

15/04/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Mi smo od onih ljudi što čorbu mogu jesti, kako za večeru, tako i ujutru za doručak. A ovaj predlog je pravi melem za želudac, to vam garantujemo "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano869
  • Pregledi tokom meseca842
  • Pregledi tokom desmice820
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • teletina - 350 - 400 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 2 komada crvenih, pečenih
  • paradajz pire - 1 kašika
  • krompir - 2 komada velikih
  • so
  • biber
  • za zapršku
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 1 kašičica
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • za drugu zapršku
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na jednake kockice. Prodinstajte ga u malo ulja. Zatim mu dodajte sitno iseckan luk i šargarepu.

Nakon nekoliko minuta dodajte pečenu papriku koju ste iseckali na tračice i paradajz pire. Dodajte krompir koji ste iseckali na kockice i sipajte vodu.

neka se čorba kuva dok meso i povrće ne omekša.

Umutite jaje sa brašnom i mlekom. Sipajte malo od vrućeg bujona, neka se kuva nekih 4-5 minuta i sipajte zapršku u čorbu.

Sklonite sa ringle i dodajte alevu papriku koju ste prethodno malo propržili u ulju. Poslužite čorbu dok je vruća i posipajte je peršunom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija