Trifle sa jagodama i kremom od bele čokolade

15/04/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacInovator93122
"U takmičenju za najukusniji slatkiš, ovaj je u top 3 "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano111
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • puding - 1 kesica od vanile
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 1 - 2 kašike
  • žumanca - 2 komada
  • bela čokolada - 100 g
  • jagode - 300 - 350 g
  • korice za tortu - 1 komad, od vanile
  • liker - po želji
  • pavlaka - 250 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte 2/3 mleka sa šećerom. U činiji umutite žumanca, preostalo mleko i puding. U tankom mlazu sipajte vruće mleko.

Promešajte i vratite u šerpu. Povremeno promešajte, dok se krem ne zgusne. Dodajte čokoladu, pa mešajte dok se ne otopi.

Krem pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se ohladi (kako ne bi uhvatilo koricu). U odgovarajuće čaše stavite isečene krugove korice od vanile.

Natopite ih aromatičnim likerom. Sa strane poređajte jagode koje ste isekli na pola. Rasporedite krem i poravnajte.

Umutite pavlaku i pomoću šprica napravite dekoraciju na kremu. Ukrasite rendanom belom čokoladom i komadićima jagode.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija