Originalni recept za ruske peljmene

16/04/2017
"Probajte naše peljmene prema originalnom receptu i shvatićete zašto su svi poludeli za njima "
Priprema90 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno105 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano163
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 1 komad
  • voda - 200 ml
  • brašno - 700 - 800 g
  • za nadev
  • mleveno meso - 400 - 500 g
  • crni luk
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaje, dodajte vodu i brašno. Umesite testo i ostavite ga 30 minuta na sobnoj temperaturi.

Za to vreme začinite mleveno meso, naseckajte luk na sitno i dodajte ga u meso sa solju i biberom.

Podelite testo na 4 dela i napravite ih u oblik rolata. Ove rolate secite na kolutove oko 1 - 1, 5 cm i svaki kolut razvucite odvojeno, dok ne dobijete krug prečnika oko 4-5 cm.

Punite krugove sa po 1 kašičicom mlevenog mesa i preklopite testo na pola - da dobijete polukrug. Jako pritisnite krajeve da se spoje i zamotajte ih u krug (kao na slici).

Pripremljene peljmene kuvajte u slanoj vodi, ali nemojte stavljati više od 10 u isto vreme i spuštajte ih jedan po jedan da se ne zalepe.

Kuvajte pelmene dok ne isplivaju na površinu - oko 5 minuta. Poslužite ih tople i prelijte ih pavlakom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija