Zapečena jaretina u skrami

16/04/2017
"Jelo je izvanredno ukusno, prodinstano i zapečeno. Probajte! Ocenite i komentarišite!"
Priprema15 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno135 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano45
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jaretina - 2 kg (rebra i meso sa kostima u porcijama, skrama od jareta)
  • mladi luk - 2 veze
  • nana - 1 velika veza
  • pirinač - 2 šolje
  • aleva paprika
  • biber
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite meso na veće porcije, posolite ga i obilno ga pospite alevom paprikom i uljem.

Naseckajte mladi luk i stavite ga u pleh, a zatim ga pospite alevom paprikom, biberom, uljem i posolite ga.

Dodajte i naseckanu nanu, dobro promešajte i preko svega poređajte porcije mesa. Dodajte vodu, koje ne treba da bude puno.

Raširite skramu i prekrijte meso. Aluminijumskom folijom prekrijte pleh i stavite da se peče na umerenoj vatri.

Nakon sat i po izvadite pleg i skinite foliju. Dodajte pirinač, koji treba da primi vodu.

Jelo je izvanredno ukusno, prodinstano i zapečeno. Probajte!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija