Jagnjeći vrat u đuvečari

16/04/2017
"Pripremili ste sve, a vratovi su ostali? Evo fantastičnog recepta za njih - da pojedete u slast "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano117
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jagnjeći vratovi - 3 komada
  • pečurke - 250 g
  • brašno - 2 kašike
  • ulje
  • belo vino - 200 ml
  • voda
  • univerzalni začin - za jagnjetinu (sadrži so, šećer, biber, peršun, nanu, piskavica i luk)
* merne jedinice

Način pripreme

Operite vratove veoma dobro. Osušite ih i utrljajte u njih začin za jagnjeće meso.

Stavite vratove u đuvečaru i dodajte 2-3 prsta vode na dnu. Poklopite i pecite na 250 stepeni oko sat.

U međuvremenu prodinstajte očišćene i oprane pečurke sa malo ulja i vode. Kada bude gotovo, dodajte brašno i upržite ga nekoliko minuta.

Prelijte belim vinom. Izvadite đuveč iz rerne i prelijte vratove gotovim sosom.

Pecite meso u đuveču još oko sat.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija