Cigla-keks na pruge

16/04/2017
"Pločnik po pločnik - sagradićemo hram sreće i dobrog raspoloženja - toliko su ukusni "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano378
  • Pregledi tokom meseca37
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • keks - 2 paketa (beli i braon)
  • maslac - 125 g
  • marmelada - 1 šolja
  • mleveno koštunjavo voće - 1 šolja
  • sveže mleko - 1 i po šolja za keks
  • za ganaš
  • tečna pavlaka - 100 ml
  • čokolada - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremimo krem tako što umutimo maslac koji je sobne temperature, s marmeladom.

Prethodno natopimo keks na sekund u blago toplom mleku. Gotovim kremom mažemo keks, ređajući beli i braon.

Ređamo keks po delovima, a nakon toga ujedinimo male deliće u jednu veliku salamu (skoro da liči na ciglu :)

Radi se na foliji za čuvanje sveže hrane kojom posle stegnemo salamu i gurnemo u frižider da se stegne na nekoliko sati.

Kad se salama stegla sameljemo koštunjavo voće (ja sam koristila orahe).

U posudi ugrejemo pavlaku i čokoladu na niskoj temperaturi, dok se ne rastope. Sklonimo s ringle i ostavimo na hladno mesto, dok se ne zgusne.

S napravljenim ganašom prelijemo kolač, a nakon toga oblepimo orahe sa strane.

Sečemo parčiće po dijagonali, da se dobije prugasti efekat.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija