Jagnjeće pečenje s nanom i lukom

16/04/2017
"Od majstora da znate - jagnjetina se priprema sa svežim lukom, a pravi začin za nju je nana. Ostalo su sitnice "
Priprema30 min.
Kuvanje200 min.
Ukupno230 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano37
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 2 kg
  • mladi luk - 2 vezice
  • nana - 5 strukova
  • ulje - 1 šoljica
  • so po ukusu
  • biber
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se opere, osuši i iseče na porcije. Namaže se uljem, u kome smo pomešali so, biber i alevu papriku.

Ostavi se 15 minuta da upije začine i da se marinira. Postavi se u posudu za pečenje. Mladi luk se očisti i iseče zajedno s nanom.

Rasporedi se pored mesa u posudi. Sipamo čašu tople vode, pokrije se folijom i pečemo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dva sata.

S vremena na vreme se pogleda ima li još vode. Na kraju se skine folija i ostavi se da se zapeče još 30 minuta zbog hrskave korice.

Servira se na podlozi od kuvanog pirinča i sveže nane. Ukusno i praznično!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija