Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Pita s ružama od jabuka

Pita s ružama od jabuka

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
2244895253
Pita s ružama od jabuka
Fotografije: Daniela Ruseva
2 / 3
17/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Toliko lepe, da skoro ne poželite da ih jedete, skoro"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • maslac - 125 g
  • šećer u prahu - 70 g
  • jaja - 1 komad
  • vanila - 1 ampula
  • kora pomorandže - 1 kašičica
  • fino samleveni bademi - 100 g
  • brašno - 150 g
  • za krem
  • sveže mleko - 400 ml
  • belo vino - 100 ml
  • žumance - 3 komada
  • vanila - 1 kesica
  • kora od pomorandže - 1 kašičica
  • šećer - 6 kašika
  • brašno - 6 punih kašika
  • jabuke - 5 - 6 komada
  • džem od kajsija - 3 - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Da biste napravili testo, umutite maslac, koji je odstajao na sobnoj temperaturi, zajedno sa šećerom. Dodajte vanilu i narendanu koru pomorandže. Posle dodajte jaje i mlevene bademe.

Postepeno dodajte i brašno, prethodno prosejano i zamesite meko testo. Razvijte gotovo testo u posudi odgovarajućoj za pečenje prečnika 24 cm, koju ste pre toga namazali maslacem i pospite brašnom. Stavite posudu u frižider. Za to vreme napravite krem.

Pomešajte brašno sa šećerom, jednu kesicu vanile i narendanu koru pomorandže. Dodajte žumanca, umućena s malo mleka i promešajte u glatku kašu. Sipajte ostatak mleka i vino i kuvajte dok ne dobijete gladak krem. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.

Za ruže od jabuke, isecite ljuštilicom za krompir trake od jabuke, ali ih ne ljuštite. Pospite izreske s malo šećera, da ne potamne, već će tako blago da omeknu i lakše ćete ih zaviti u ružice.

Odstajali krem sipajte preko hladnog testa. Poređajte ružice od jabuka na krem. Ugrejte nekoliko kašika džema od kajsije i s njim glazirajte ruže.

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Stavite pitu i ispecite dok testo ne porumeni i jabuke dobiju zlatast ten. Pitu servirajte ohlađenu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: