Cvetno pečeno jelo s tikvicama

17/04/2017
"Pretvorićemo ovo obično pečeno jelo u pravo umetničko delo i vi ste dobro došli da nam pomognete "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano368
  • Pregledi tokom meseca225
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oprane tikvice isecite na krugove, poređajte ih u posudu za pečenje, posolite s malo soli i ostavite posudu nakoso sat vremena da se ocedi voda koju će pustiti.

Uvaljajte svako parče jedno za drugim u brašno i poređajte ih sve u jednu veliku zdelicu, možete ih staviti jedno na drugo. Na taj način brašno se zalepi na tikvice, a kad se stave da se prže upijaju malo masnoće i brašno neće izgoreti na ulju. Ispržite tikvice, obrćući ih s obe strane.

Stavite papir za pečenje u kalup za tortu s pokretnim dnom, stavljajući papir i na zidove. Namažite maslacem i poređajte tikvice.

Umutote jaja, pomešajte ih s izmrvljenim sirom i dodajte sveže mleko. Prelijte ovom smesom tikvice, pospite narendanim kačkavaljem, a odozgo poređajte kao cvetove nekoliko parčića paradajza. Pospite makom i strukovima peršuna.

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Zapecite jelo na grilu s ventilacijom desetak minuta. Prebacite zapečeno jelo u odgovarajući tanjir zajedno s papirom, a višak papira isecite nožem.

Špricem u tankom mlazu pavlakom opcrtajte isečen paradajz i nacrtajte cvetove. Servirajte s kiselim mlekom s blagom aromom belog luka i iseckane mirođije.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija