Riblji fileti pohovani u pivu

17/04/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Probajte da pogodite koliko će piva trebati za ove neverovatne riblje filete "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano68
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • bela riba - oko 1 kg filea
  • brašno - 200 - 250 g
  • pivo - 200 ml
  • jaja - 2 komada
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Filete ribe dobro ocedite, ne bi trebalo da ima vode po njima. U činiji umutite jaja i pivo.

Zatim postepeno dodajte brašno. Sve vreme mešajte. Treba da dobijete gustu smesu.

Dobijena smesa neka odstoji nekih 20 minuta. Nakon toga ponovo promešajte.

U pliću posudu isipajte malo brašna. Riblje filete prvo uvaljajte u brašno, a zatim u smesu sa pivom. Ocedite od suvišne smese za pohovanje. Sipajte ulje da se zagreje.

Kad se zagrejalo, pržite riblje filete sa obe strane, dok ne porumene. kada su gotovi, odložite ih na papir, kako bi se ocedili od suvišne masnoće.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija