Ali nazik sa mlevenim mesom i povrćem

17/04/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Ako volite jagnjetinu, nećete odbiti ni ovaj biser turske kuhinje - Ali Nazik "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano137
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jagnjetina - 600 g
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 2 komada - 1 crvena i 1 zelena
  • ljute paprike - 1 komad
  • so
  • biber
  • šećer - 1 kašičica
  • biber - 1 - 2 prstohvata
  • aleva paprika - 2 prstohvata ljute
  • za sos
  • kiselo mleko - 400 g gustog
  • patlidžan - 2 komada, manjih pečenih
  • so
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • za preliv
  • maslac - 20 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Meso sameljite sa mašinom za mlevenje. U tiganj sipajte ulje i ostavite ga da se zagreje. Propržite mleveno meso, tako da mešate dok se ne usitni i ostane samo na masnoći. Dodajte iseckan luk, paprike i ljutu papriku.

Nakon 5 - 6 minuta dodajte oguljen i iseckan paradajz. Dodajte šećer i začine. Dobro promešajte i nakon 10 minuta sklonite sa vatre. Ispecite i ogulite patlidžan. Isecite ga na kockice.

Stavite u činiju. Dodajte mleko, iseckane čenove belog luka i so po želji. Promešajte i isipajte smesu u tanjire. Preko rasporedite smesu sa mesom. U tiganju otopite maslac i dodajte alevu papriku. Dobro promešajte i prelijte jelo.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija