Ekleri sa kremom od oraha

17/04/2017
"Neko je rekao slani ekleri? Obožavamo ih, oni su perfektni predlog za parti ili za predjelo, koje obavezno morate da probate!"
Priprema60 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano105
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kuvano testo za eklere: U posudu sa neprijanjajućim dnom stavite vodu i ulje i kada počnu da ključaju, postepeno dodajte brašno. Mešajte neprekidno drvenom varjačom, dok testo ne počne da se odvaja od dna posude. Ostavite testo na hladnom mestu da se ohladi.

Kada je ohlađeno, u njega dodajte 2 jaja i umesite ga dobro. Od testa, uz pomoć šprica, pravite eklere u nauljenom plehu. pecite eklere u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Krem od oraha: U odgovarajuću posudu stavite krem sir (480 g) i mlevene orahe (1 šolja) i dobro promešajte.

Punjenje eklera: Svaki ekler zasecite nožem sa jednog kraja. Maseckajte kiseli krastavac i čajnu kobasicu na kockice oko 1 cm. Od čajne kobasice nam je potrebno 30 komada.

Polovinu eklera napunite kremom od oraha i sa 2 kockice kiselog krastavca, a drugu polovinu napunite kremom od oraha sa kockicama čajne kobasice.

Prilikom služenja svakom ekleru odozgo stavite kružić kiselog krastavca i poklopac od masline, koje probodete čačkalicom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija