Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta Pomorandžina svežina

Torta Pomorandžina svežina

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Kuvar
2033571840
Torta Pomorandžina svežina
Fotografije: Gergana Tsvetanova
1 / 3
17/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Nemate potrebu za povodom da bi pripremili ovu tortu - treba vam samo inspiracija"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - . 1 šolje
  • ulje - 1/3 šolje
  • pomorandža - sok i koricu 1 narandže
  • brašno - 2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • za sirup
  • sok od pomorandže - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • za glazuru
  • kisela pavlaka - 400 g
  • šećer u prahu - 3 kašike
  • pomorandža - sok i kora od 1 narandže
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja umutite sa šećerom, uljem, sokom i korom od pomorandže. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo.

Smesu sipajte u nauljeni i brašnom posuti kalup za tortu. Pecite na 180 stepeni oko 25-30 minuta. Sirup pripremite u šerpi u kojoj promešate sok od narandže i šećer.

Smesa treba da provri, ostavite je da se kuva 3-5 minuta i skinite sa vatre. Glazuru napravite od kisele pavlake, koju umutite sa šećerom u prahu i sokom i korom pomorandže.

Ohlađenu koru izbušite viljuškom, prelijte sirupom i pokrijte glazurom. Ukrasite režnjevima pomorandže. Ohladite tortu nekoliko sati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: