Leopard rolat s nadevom od oraha

18/04/2017
"Šara leoparda je važna, zato što je tako rolat bar dva puta ukusniji A kako tačno da je napravite razumećete kad pročitate recept "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano184
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 1 šolja
  • vanila - 2 kesice
  • nadev
  • šećer u prahu - 3 kašike
  • maslac - 125 g
  • džem od jagoda - 250 g
  • sveže mleko - 100 ml
  • orasi - 1 šolja, seckani
  • za šare
  • kakao
  • poslastičarska boja - narandžasta
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja zajedno sa šećerom veoma dobro dok ne pobeli. Dodajte brašno i vanilu.

Na papiru za pečenje koji se postavili u posudu za pečenje iz rerne, napravite šare leoparda.

Za ovaj cilj najpre odvojte smeu od patišpanja u dve šoljice. Jednu obojte kakaom, a drugu obojte narandžastom poslastičarskom bojom.

Svaka obojena smesa se sipa u odvojeni kornet, napravljen od pekarskog papira. Isecite vrh i koristite umesto šprica. Prvo isrctajte krugove od tamne smese, a nakon toga popunite svaki krug iznutra narandžastom smesom.

Rernu prethodno zagrejte na 180 stepeni i stavite posudu da se šara sasvim blago ispeče, ne više od dva minuta.

Izvadite iz rerne ali je ne isključujte. Izlijte smesu za patišpanj na već zapečenu šaru. Vratite ponovo u rernu i ispecite koru 10-12 minuta. Izvadite i sklonite papir.

Za nadev:
Zagrejte sveže mleko i prelijte iseckane orahe. Sačekajte da se prohlade. Umutite meki maslac s tri kašike šećera u prahu.

Dodaje džem i orahe. Promešajte smesu i namažite kore s gornje glatke strane.

Uvijte rolat da se vidi šara leoparda.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija