Pikantne pileće ćuftice

18/04/2017
"Nisu samo ukusne, već zaista neverovatno neodoljive - toliko aromatične i krhke "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano521
  • Pregledi tokom meseca521
  • Pregledi tokom desmice242
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • pileće mleveno meso - 1, 5 kg
  • ljute paprike - 3 - 4 komada sušene crvene i zelene (broj zavisi od ljutine)
  • čeri paradajz - 10 komada (sušeni ili oko 1 šaka)
  • pivo - 150 ml
  • luk - 1 manja glavica
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 2 - 3 kašike
  • biber - četvrtina kašičice
  • kumin - četvrtina kašičice
  • so
  • peršun po želji

Način pripreme

U velikoj posudi umesite pileće mleveno meso s crnim lukom isečenim veoma sitno (možete ga zameniti i svežim mladim lukom), smrvljenim zelenim i crvenim fino ljutim papričicama (bez semenki), sitno naseckanim i smrvljenim čeri paradajzom, soli, biberom i kuminom po ukusu.

Dodajte umućeno celo jaje i pivo.

Po želji možete da dodate i sitno iseckan sveži peršun. Pomešajte sve mnogo dobro i ostavite pokrivenu posudu u frižideru bar 3 sata, a najbolje celu noć.

Rukama namazanim uljem oformite ćuftice i uvaljate ih u brašno. Pržite u vrelom ulju s obe strane dok ne bude gotovo.

Ako ne volite prženo - stavite ih na dobro zagrejan i slaninom namazan roštilj, ali ih ne uvaljujte u brašno. Servirajte sa salatom od sezonskog povrća i dobro ohlađenim pivom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija