Keks torta sa jagodama i čokoladom

18/04/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovPočetnik1505
"Grešno ukusna keks torta, kojom želimo da grešimo svaki dan "
Priprema20 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno30 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano432
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • keks - 500 g (2 pakovanja)
  • sveže mleko - 1 litar
  • skrob - 1 kesica, sa ukusom jagode
  • šećer - 5 kašika
  • maslac - 1 kašika
  • slatko od jagoda - 4 kašike
  • musli - 4 kašike, sa jagodama
  • tamna čokolada - za posipanje
  • jagode - sveže, za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Veoma lagana, mirisna i laka za pripremu. Iznenađenja i ukusi se ponekad kriju u prostim stvarima.

Ugrejte sveže mleko, od koga ste odvojili 100 ml za pripremu skroba.

Zasladite mleko i u njega dodajte rastvoreni skrob. Skuvajte krem, skinite sa vatre, dodajte maslac i pažljivo promešajte. Ostavite sa strane.

U kalup prvo sipajte malo krema, a posle poređajte red keksa.

Ponovo stavite krem, keks i u sredinu stavite musli i slatko od jagoda. Nastavite sa ređanjem namirinica, a na kraju završite kremom.

Kada je torta ohlađena preko nje narendajte čokoladu. Ukrasite je jagodama i muslijem i poslužite.

Prijatno!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija