Pogača sa sodom na četiri sprata

18/04/2017
"Pogača sa sodom nije toliko mekana kao ona s kvascem, ali ima takav šarm i ukusnu aromu da je uvek spremamo i jedemo sa zadovoljstvom "
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano161
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 - 600 g
  • visokomasno kiselo mleko - 1 šolja
  • sveže mleko - 1 šolja
  • jaja - 1 komad
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 3 - 4 kašičice
  • soda bikarbona - 1 ravna kašičica
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • limunov sok - 1 - 2 kašičice
  • maslinovo ulje - 1 kašika (za testo)
  • maslinovo ulje - još 4 - 5 kašika za pospipanje između kora
* merne jedinice

Način pripreme

U udubljenje u prosejanom brašnu sipajte mleko i razbijte jaje.

Pomešajte sodu i prašak za pecivo zajdeno sa limunovim sokom. Dodajte ih u brašno, nakon toga sipajte šećer i so i zamesite meko testo. Ostavite da odstoji oko pola sata.

Razdelite testo na četiri lopte. Svaki deo se razvije na veličinu posude za tortu na nabrašnjenoj površini.

Postavite papir za pečenje na dno posude za pečenje torte i pospite s malo maslinovog ulja.

Stavite u posudu prvu razvijenu koru i pospite maslinovim uljem. Razvijte na isti način i stavite jedan na drugi sledeće tri kore, dok prskate maslinovo ulje između njih.

Ukrasit pogaču po želji. Ja sam formirala cvetove kalupom za kolače. Namažite cvetove žumancem i pospite ih mešavinom semenki.

Ispecite pogaču u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija