Šljivovica

18/04/2017
"Prema većini, šljive su napravljene samo i jedino da se od njih pravi mirisna šljivovica!"
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano39
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • plave šljive - dobro sazrele, očišćene od koštica
  • šećer
* merne jedinice

Način pripreme

Od očišćenih šljiva napravite pire, tako što ih sameljete ili izgnječite. Fermentacija alkohola se odvija u drveni posudama (kacama) ili plastičnim buradima sa poklopcem koji ne prijanja čvrsto.

Na 12 kg šljiva obično se dodaje oko 1, 5 kg šećera. Za vreme fermentacije smesa se meša 2-3 puta na dan.

Kada fermentacija završi, smesa se prebacuje u kazan za pečenje rakije i destilacija se vrši 2 puta. Čuva se u buradima. Šljivovica treba da ima najmanje 38 stepeni alkohola.slični recepti ovde

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija