Šljivovica

EfrosiaEfrosia
Džedaj
51714711186
Šljivovica
Fotografije: Stanislava Armyanova
2 / 3
18/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
"Prema većini, šljive su napravljene samo i jedino da se od njih pravi mirisna šljivovica!"

Potrebni sastojci

  • plave šljive - dobro sazrele, očišćene od koštica
  • šećer
* merne jedinice

Način pripreme

Od očišćenih šljiva napravite pire, tako što ih sameljete ili izgnječite. Fermentacija alkohola se odvija u drveni posudama (kacama) ili plastičnim buradima sa poklopcem koji ne prijanja čvrsto.

Na 12 kg šljiva obično se dodaje oko 1, 5 kg šećera. Za vreme fermentacije smesa se meša 2-3 puta na dan.

Kada fermentacija završi, smesa se prebacuje u kazan za pečenje rakije i destilacija se vrši 2 puta. Čuva se u buradima. Šljivovica treba da ima najmanje 38 stepeni alkohola.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti