Piletina u lisnatom testu

18/04/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Romantika je romantika, ali treba i da se jede, a ovo jelo je pravo za takve romantike "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano118
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 2 kore
  • piletina - 1 kg belog
  • marinirane pečurke - 300 g
  • kiseli krastavčići - 4 komada
  • krem sir - 100 g
  • tečna pavlaka - 100 ml
  • kačkavalj - 100 g
  • so
  • biber
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Meso iseckajte na kockice, a pečurke i krastavčiće na sitno. Zagrejte malo ulja i stavite meso. Čim se malo proprži, dodajte pečurke i krastavčiće. Pržite dok ne porumene.

Dodajte kačkavalj i pavlaku. Pobiberite i posolite. Dobro promešajte i sklonite sa vatre. U kalup za pečenje u obliku srca stavite jedan sloj testa. Malo protresite i dodajte nadev.

Narendajte preko kačkavalj i prekrijte drugim slojem testa, na kome ste prethodno napravili rupu u sredini, tako da liči na otvor. Pecite u zagrejanoj rerni oko 15 minuta na 200 stepeni.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija