Pita savijača sa kiselim kupusom

18/04/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovInovator86511
"Imamo nekoliko ideja šta da pripremimo od preostalog kiselog kupusa - svaka od druge ukusnija "
Priprema25 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno75 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano568
  • Pregledi tokom meseca122
  • Pregledi tokom desmice105
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 glavica (mala)
  • ulje - 6 - 7 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kore za pitu - 1 pakovanje
* merne jedinice

Način pripreme

Kiseli kupus sitno naseckati i staviti u posudu, pa ga pržiti sa 3 kašike ulja i 300 ml vode na tihoj vatri, dok ne omekša i postane masno. Nakon toga dodati alevu papriku i upržiti 1 minut.

Ako je kupus slan, prvo ga staviti u vodu da provri, iscediti ga i oprati, nakon čega nastaviti sa prethodno navedenom procedurom.

Uzeti 2 kore, preko njih posuti 2-3 kašike kupusa i uviti ih u rolat, pa ređati u nauljen pleh.

Nastaviti dok se sve kore ne iskoriste. Meni je ostalo malo nadeva, pa sam ga posula odozgo. U posudu u kojoj se je pržio kiseli kupus, sipati 2 kašike ulja i 5-6 kašika vode, promešati i time posuti pitu.

Peći na 180 stepeni.

Jednostavno i ukusno.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija