Jagnjetina pečena s merakom

19/04/2017
"Meko i aromatično meso, koje se odvaja od kosti. Jedite i pitajte za još!"
Priprema30 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno210 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano179
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Smrvite beli luk i so u avanu, dodajte sok od limuna i promešajte. Prebacite smesu u posudu, dodajte maslinovo ulje, biber, alevu papriku, ljutu alevu papriku, selen i majčinu dušicu. Smesu promešajte.

Uzmite jagnjeću plećku (oko 3 kg) ili neko parče mesa sa kostima. Ako imate jaretinu, možete i nju spremiti, zakođe je veoma ukusna.

Premažite meso sa svih strana smesom začina. Utrljajte začine rukom, i pokrijte celu površinu veoma dobro. Stavite meso u pleh i sipajte pivo.

Stavite pleh u frižider najmanje na 2 sata da se marinira. Izvadite iz frižidera i ostavite na sobnoj temperaturi oko 30 minuta.

Ugrejte rernu na 200 stepeni.

Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i stavite da se peče.

Pecite 15 minuta i smanjite temperaturu na 160 stepeni. Pecite meso 2 sata i 30 minuta.

Izvadite meso, skinite foliju, prelijte meso sosom ihz pleha i stavite ponovo u rernu da se zapeče korica oko 15-20 minuta na 180 stepeni.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija