Pica Suncokret

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3622k228
Pica Suncokret
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 3
19/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
12
"Italijani su možda izmislili picu, ali smo mi izmislili najlepšu picu, koju možete da probate - Picu Suncokret"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 - 550 g
  • voda - 300 ml, topla
  • kvasac - 10 g, suv
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • nadev
  • paradajz pire - 2 - 3 kašike
  • šunka - 200 g
  • kiseli krastavčići - 1 - 2 komada
  • kukuruz - 50 g
  • topljeni sir - 150 g
  • kačkavalj - 200 g
  • bosiljak
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Od namirnica iz spiska umesite meko testo. Podelite ga na 2 dela i ostavite da odmori 1 sat. Razvucite jedan deo u veliku koru. Stavite koru na papir za pečenje (na taj način ćete testo lakše prebaciti u pleh).

Uz pomoć tanjira iscrtajte krug na testu (od krajeva testa treba da imate prostor od oko 3-4 prsta). Premažite krug paradajz pireom. Pospite iseckanim krastavciima, šunkom, topljenim sirom i kukuruzom.

Stavite ttu i tamo nekoliko listova svežeg bosiljka. Spoljašnji deo pospite narendanim kačkavaljem. Razvucite drugi deo testa i pokrijte nadev. Ponovo iscrtajte krug da se vidi.

Sa strane nasecite testo na delove i pažljivo ih okrenite i lagano rastvorite. Ostavite testo da naraste, premažite ga umućenim jajem sa malo svežeg mleka. U sredinu pospite seme maka i pecite na 200 stepeni oko 35-40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: