Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Praznični Hleb»Pogača venac sa topljenim sirom

Pogača venac sa topljenim sirom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2384k254
Pogača venac sa topljenim sirom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 7
19/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
10
"Delikates sa topljenim sirom!"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 350 ml
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • kvasac - 1 kesica, suv
  • jaja - 2 kom. (jedno žumance za premazivanje)
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 2 kašike
  • brašno - za srednje tvrdo testo
  • topljeni sir - 1/2 kutije
  • ulje - za premazivanje kora
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno i so. Aktivirajte kvasac u malo toplog mleka i brašna. Umutite jaja, bez jednog žumanca, sa kiselim mlekom i dodajte sveže mleko i ulje.

Umesite glatko elastično testo, koje ostavite na toplom mestu da naraste. Kada je testo naraslo, razvucite ga u veliku koru, koju premažite uljem i pospite topljenim sirom.

Umotajte koru u rolat i rasecite ga po dužini, uvrtite oba dela i stavite u nauljeni kalup za biskvit. Ostavite ponovo da naraste, premažite je žumancem i sa malo mleka kada je gotova i pecite je u zagrejanoj rerni oko 35 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: