Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Fahitas»Fahitas začinjena piletina

Fahitas začinjena piletina

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k77916k946
Fahitas začinjena piletina
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
19/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
12
"Možda nikad nećete postati gurmanski kuvar, ali s našom pomoći naučićete da napravite najukusniji fahitas s pikantnim pilećim mesom"

Potrebni sastojci

  • za pikantnu piletinu
  • pileće grudi - 2 komada
  • zelene paprike - 2 komada
  • crvene paprike - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • čili sos - po ukusu (ili čili u prahu)
  • biber - prstohvat
  • ljuta aleva paprika - po ukusu
  • kumin - 1 kašičica
  • soja sos - 2 kašike
  • barbikju sos - 3 kašike
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • sok od limuna - 1/2
  • šećer - 1 kašičica
  • za tortilje
  • brašno - 250 g (i još malo za mešanje)
  • voda - 125 ml (mlaka)
  • maslinovo ulje - 50 ml (ili maslinovo
  • prstohvat soli
  • prašak za pecivo - 2 g
* merne jedinice

Način pripreme

1. Iseckajte luk na sitno, a paprike na lentice dužine 6-7 centimetara. Pileće grudi isecite na kockice.

2. Zapržite luk s malo soli 4-5 minuta na srednjoj temperaturi.

3. Stavite paprike i kad blago omeknu, dodajte piletinu.

4. Kuvajte 3 minuta i onda sipajte soja sos, čili, kumin, limunov sok, biber, alevu papriku i so po ukusu. Nakraju dodajte kačičicu šećera i barbikju sos. Mešajte da se dobro umese svi začini i da puste aromu. Nakon još 3-4 minuta sklonite s vatre kad ste se prethodno uverili da je piletina gotova.

5.Za tortilje/tanke pogačice, pomešajte sve sastojke i zamesite elastično, ne preterano tvrdo testo.

6. Podelite ga na 12 lopti i svaku razvijte u tortilju (ako slažete jednu na drugu, stavite između njih najlon, da se ne zalepe).

7. Pecite ih na vrelom tiganju s nelepljivim dnom (možete da ga namažete, da budete sigurni da se neće zalepiti). Jedan do dva minuta sa svake strane je dovoljno.

8. Servirajte ukusnu pikantnu piletinu s totiljama stavljajući smesu preko njijh i zavijajući ih kao palačinku, ali podvrćući donji kraj, da bude zgodnije za konzumiranje.

9. Pazite da ne preterate s pikantnošću i nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: