Boranija sa pačetinom iz rerne

19/04/2017
"Ko bi pogodio da je sa pačetinom toliko ukusna - već drugu porciju jedemo sa apetitom "
Priprema20 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno100 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano21
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • pačetina - 500 - 600 g
  • boranija - 1 tegla, sterilizovana
  • luk - 1 komad
  • majčina dušica
  • nana
  • peršun
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika - 1 - 2 kašičice
  • so
  • kukuruzno brašno - 1 supena kašika
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Pačije meso se opere i iseče na porcije, Prelivamo vodom i vri 5 minuta.

Prosipamo vodu, lepo operemo porcije i sipamo čistu toplu vodu ( oko 6-7 šolja)-

Stavljamo meso da se kuva 10-15 minuta. Kad provri (sačuvamo bujon od kuvanja), prebacujemo meso u vatrostalnu posudu sa poklopcem.

Posipamo pačetinu začinima, posolimo, stavimo narendan luk, dodajemo biber i alevu papriku i kukuruzno brašno. Bujon iz kuvanja procedimo.

Odvajamo kašikom deo masnoče iz bujona, pačetina je masnija. Sipamo u meso 2 šolje bujona.

Zaklopimo i stavljamo u rernu. Uključujemo na 200 stepeni i pečemo oko 35-40 minuta.

Kad se meso zapeče dodajemo boraniju iz konzerve, koju smo ocedili i proprali.

Sipamo u posudu još 1-2 šolje bujona ili vode i pečemo jelo još 30-40 minuta. Pačetina je žilavija i treba joj duža termička obrada.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija