Trifle sa slatkom od borovnice i keksom

20/04/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Probajte naš trifle i za drugi nećete hteti ni da čujete "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano21
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • keks - 100 g braon
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 5 kašika
  • puding - 1 kesica od jagode
  • maslac - 1 kašika
  • kisela pavlaka - 100 g
  • šećer u prahu - 2 kašike
  • tečna čokolada - 2 kašike
  • slatko od borovnice - 4 kašičice
  • keks - čokoladna srca za dekoraciju
  • orasi - 1 kašika mlevenih

Način pripreme

Prvo se priprema krem. 400 ml mleka zagrejte zajedno sa šećerom. U preostalih 100 ml rastvorite puding od jagode, tako da dobijete kašu i u tankom mlazu isipajte zagrejano mleko. Na tihoj vatri mešajte dok se ne zgusne, a zatim sklonite sa vatre.

Dodajte maslac, mešajte, kako bi se otopio i ostavite da se malo ohladi. U činiji pomešajte kiselu pavlaku, šećer u prahu i tečnu čokoladu, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu za drugi krem.

Keks izmrvite na manje komade i rasporedite ga na dno 4 čaše ili činijice. Preko sipajte puding od jagode i preko njega krem od pavlake, pa tako ređajte sve dok ne napunite čaše.

Na kraju stavite po 1 kašičicu slatka od borovnice, ukrasite sa keksom u obliku srca i posipajte mlevenim orasima. Desert poslužite hladan.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija