Tiramisu sa medom

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
3871212k113
Tiramisu sa medom
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 2
20/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
12
"Da, lepše je od onoga što možete pretpostaviti"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • keks - 350 g, obični
  • maslac - 125 g
  • za krem
  • žumance - 6 komada
  • maskarpone - 500 g
  • slatka pavlaka - 150 g, tečna
  • med - 2/3 šolje
  • za posipanje
  • instant kafa - 1 kašičica
  • kakao - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Sve namirnice treba da budu na sobnoj temperaturi. Umutite mikserom žumanca i med u staklenoj posudi dok se masa ne sgusne.

Nakon toga, posudu stavite u šerpu sa vodom i kuvajte na pari, uz neprestano mešanje oko 10 minuta.

Nakon toga sačekajte da se smesa potpuno ohladi i dodajte maskarpone i slatku pavlaku, koju ste umutili u sneg. Promešajte dok ne dobijete gladak gust krem.

Keks izmrvite u blenderu na mrvice. Dodajte u njega i maslac, koji ste rastopili. Umesite dobro smesu i ravnomerno je rasporedite u kalup sa dnom koje se odvaja.

Preko smese od keksa dodajte krem i poravnite. Ostavite u frižideru da odstoji oko 6 sati.

Malo pre serviranja pospite tortu prvo instant kafom, a nakon toga i sa malo kakaa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: