Tiramisu sa medom

20/04/2017
"Da, lepše je od onoga što možete pretpostaviti "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano194
  • Pregledi tokom meseca36
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • za koru
  • keks - 350 g, obični
  • maslac - 125 g
  • za krem
  • žumance - 6 komada
  • maskarpone - 500 g
  • slatka pavlaka - 150 g, tečna
  • med - 2/3 šolje
  • za posipanje
  • instant kafa - 1 kašičica
  • kakao - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Sve namirnice treba da budu na sobnoj temperaturi. Umutite mikserom žumanca i med u staklenoj posudi dok se masa ne sgusne.

Nakon toga, posudu stavite u šerpu sa vodom i kuvajte na pari, uz neprestano mešanje oko 10 minuta.

Nakon toga sačekajte da se smesa potpuno ohladi i dodajte maskarpone i slatku pavlaku, koju ste umutili u sneg. Promešajte dok ne dobijete gladak gust krem.

Keks izmrvite u blenderu na mrvice. Dodajte u njega i maslac, koji ste rastopili. Umesite dobro smesu i ravnomerno je rasporedite u kalup sa dnom koje se odvaja.

Preko smese od keksa dodajte krem i poravnite. Ostavite u frižideru da odstoji oko 6 sati.

Malo pre serviranja pospite tortu prvo instant kafom, a nakon toga i sa malo kakaa.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija