Penjurlija Asorti

20/04/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovPočetnik1505
"Penjurlija ima želi dve stvari - lepe ruke za mešenje i bogatu maštu za ukrašavanje "
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 635
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Promešajte toplo mleko i toplu vodu i dodajte kvasac i šećer. Ostavite 10-15 minuta. Nakon toga u posudu prosejte brašno sa solju, dodajte omekšali maslac i kvasac. Umesite lepo elastično testo. Pokrijte krpom i ostavite na toplom da naraste.

Podelite testo na 4 dela. Svaki deo razvucite u krug prečnika tepsije. Koru premažite maslacem, pospite delom prodinstanog spanaća i 1/2 sira. Pokrijte drugom korom. Ponovo premažite maslacem, pospite polovinom mlevenog mesa (prethodno ga upržite sa začinima) i komadima topljenog sira.

Postavite treću koru, premažite je maslacem i rasporedite spanać i sir. Pokrijte četvrtom korom, premažite maslacem i rasporedite preostalu količinu mlevenog mesa i topljenog sira. Lagano pritisnite nadev.

Nasecite testo na 8 trouglova (nemojte do kraja). Ostavite testo da naraste oko 30 minuta. premažite žumancem, koji ste umutili sa malo mleka i pecite na 200 stepeni.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija