Ukusna pogača sa kačkavaljem

20/04/2017
"Zaboravićete sve ostale pogače, kada jednom probate ovu ukusnu pogaču sa kačkavaljem "
Priprema3 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno43 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 895
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • kvasac - 1/2 kocke (21 g), svež
  • voda - 250 ml, topla
  • kiselo mleko - 250 ml
  • jaja - 2 komada (žumance za premazivanje)
  • maslac - 2 kašike
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • brašno - 900 - 1000 g
  • maslac - 200 g
  • kačkavalj - 150 g, narendan
  • sir - 100 g
  • ulje - 2 kašike + još za premazivanje tepsije
  • kačkavalj - 150 g, narendanog za posipanje odozgo
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite kvasac, dodajte šećeri i toplu vodu i promešajte. Dodajte malo brašna, samo da bi dobili retku kašu.

Pokrijte i ostavite da se aktivira kvasac. U veliku posudu stavite 1 jaje - 1 belance (žumance ostavite za premazivanje), kiselo mleko, meki maslac i so i promešajte.

Dodajte aktivirani kvasac, promešajte i postepeno dodajte prosejano brašno. Umesite meko testo, koje se ne lepi.

Premažite masnoćom testo, pokrijte ga folijom. Ostavite ga da naraste dok ne udvostruči zapreminu.

Kada je naraslo, razmesite ga ponovo i podelite na dva dela. Jedan deo razvucite u koru debljine oko 4 mm.

Premažite koru maslacem i obilno je pospite sirom i kačkavaljem. Umotajte u rolat i nasecite na komade dugačke otprilike 6 cm.

Poređajte ih u nauljenu tepsiju sa razrezima na gore, a usput ih malo uštinite da kačkavalj ne izađe. Drugi deo testa obradite na isti način.

Pokrijte providnom folijom, ali nemojte da bude stegnuta i ostavite testo da naraste oko 1 sat. Premažite pogaču odvojenim žumancem, koji ste umutili sa 2 kašike ulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni.

Nakon 15-20 minuta, pospite pogaču narendanim kačkavaljem i pecite do zlatne boje.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija