Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Brza, laka i veoma ukusna piletina

Brza, laka i veoma ukusna piletina

ViktoriaViktoria
Šegrt
34513310
Brza, laka i veoma ukusna piletina
Fotografije: Viktoria
2 / 5
20/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Insistiramo da je probate, jer smo sigurni da ćete se zaljubiti u nju"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 1 kg
  • sos od paradajza - po želji
  • paradajz - 1 komad, konzervirani
  • masline - 200g
  • mocarela - 150 g, ili kačkavalj
  • so
  • biber
  • origano
  • začin za piletinu
  • ulje
  • peršun - 1 veza, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite batake od kostiju i začinite meso začinom za piletinu, posolite ga i dodajte biber. U pleh sipajte konzervu paradajza i paradajz sos.

Naseckaje masline i sipajte ih u paradajz. Odozgo poređajte pileće meso, pospite origanom, prelijte uljem i stavite u rernu na 200 stepeni. Nasecite mocarelu (ili kačkavalj).

Pre nego šo je gotova, piletinu izvadite iz rerne, stavite mocarelu ili kačkavalj, pospite ponovo origanom i pecite dok ne bude gotovo. Po želji, kada izvadite meso, pospite jelo naseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: