Starinski roščići

20/04/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1835
"Autentičan recept za starinske roščiće, jer su se tada pravili najukusniji roščići na svetu "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije16
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 058
  • Pregledi tokom meseca46
  • Pregledi tokom desmice10
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • voda - 100 ml
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 1 kašika
  • svež kvasac - 10 g
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 50 ml
  • mast - 150 g
  • brašno - oko 500 g
  • sir - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

U hladnoj vodi rastvorite kvasac i šećer.

Odvojeno umutite jedno jaje i ulje. Sipajte brašno i so u posudu i napravite udubljenje. Sipajte smesu s kvascem i smesu s jajetom. Pomoću kašike počnite da dodajete brašno postepeno.

Kad dobijete kašu dodajte mast (sa sobne temperature) i počnite da mesite dok se ne dobije lepljivo testo. Pokrijte krpom i ostavite testo oko 30 minuta.

Od drugaog jaja uzmite belance i dodajte mu izmrvljen sir i promešajte. Naraslo testo isecite na 4 dela. Svaki deo razvijte u pravougaonik i na jedan dug kraj stavite sir.

Uvijte 4 čvrsta rolata i svaki rolat isecite na 4 dela. Stavite ih u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje i pokrijte folijom. Ostavite ponovo da narastu oko 30 minuta.

Umutite žumance s svežim mlekom i četkom ga namažite. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 15 minuta.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija