Pečena jagnjeća plećka sa hrskavom koricom

20/04/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Kod pečenja jagnjeće plećke su najvažniji zadnjih 15 minuta, jer tada nastaje neodoljiva hrskava korica koju svi volimo "
Priprema10 min.
Kuvanje140 min.
Ukupno150 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano9 686
  • Pregledi tokom meseca104
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeća plećka
  • aleva paprika - 3 kašike
  • brašno - 2 kašike
  • ulje - 1/2 šolje
  • so
  • biber
  • pivo - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeću plećku operite i osušite i nakon toga posolite. Brašno, alevu papriku i ulje pomešajte, pa sve dobro promešajte.

Treba da dobijete gustu smesu. Dobijenom smesom utrljajte celu jagnjeću plećku. Začinite biberom. Sipajte pivo u tepsiju za pečenje.

Čvrsto pokrijte folijom i pecite prvo na 220 stepeni oko 30 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 170 stepeni.

Pecite oko 2 sata. Malo pre nego što bude gotovo sklonite foliju i ostavite da se meso dopeče još nekih 15 minuta ili dok ne porumeni.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti