Pečena torta od krompira

20/04/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj154523
"Obožavamo torte koje se služe uz pivo, a ova nam je jedna od najomiljenijih "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano304
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 180 g
  • biber
  • ulje
  • so
  • sudžuk - 400 g sirovog (ili sirove kobasice)
  • luk - 1 glavica
  • kačkavalj - oko 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir skuvajte neoguljen. Zatim kad se skuva, ogulite i stavite u činiju. Ispasirajte i dodajte jaja, so i biber. Promešajte i dodajte brašno iz dva puta, mešajući sve vreme.

U tiganju zagrejte ulje i stavite iseckan luk. Uklonite skramu sa sudžuka i iseckajte ga.

Čim se luk malo proprži, dodajte sudžuk. Malo propržite i sklonite sa vatre. U kalup za tortu stavite pola pirea. Izvadite smesu koja se ispržila i ravnomerno je rasporedite preko pirea.

Narendajte kačkavalj, ali ostavite manji deo sa strane. Prekrijte preostalim pireom i blago pritisnite prstima. Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.

Malo pre nego što izvadite iz rerne, rasporedite i preostali rendan kačkavalj. Nožem pređite između zida kalupa i torte, kako bi se odvojila, pa zatim sklonite prsten.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija