Babine piroške

21/04/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1505
"Dajte babi priliku i ona će pripremiti najukusnije piroške za celu porodicu "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano12 457
  • Pregledi tokom meseca368
  • Pregledi tokom desmice217
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • kiselo mleko - 200 ml
  • jaja - 1 komad
  • ulje - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • brašno - 300 - 400 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • za nadev
  • sir - 150 - 200 g
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutite jaje, mleko, ulje, so i šećer. Dodajte brašno sa praškom za pecivo i umesite lepo glatko testo.

Razvucite testo u koru debljine oko 0, 5 cm. Pospite koru izmrvljenim sirom i umotajte je u rolat.

Secite kolutove debljine 2 cm i svaki kraj pritisnite da napravite piroške u obliku većeg ćevapa. Ispržite u srednje zagrejanom ulju.

Ispržene piroške do zlatne boje izvadite i stavite na ubrus da se ocede od viška masnoće.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija