Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Jagnjeća Sarmica»Bakina seoska jagnjeća sarma

Bakina seoska jagnjeća sarma

Adriyana - AdiAdriyana - Adi
Šegrt
371013010
Bakina seoska jagnjeća sarma
Fotografije: Adriyana - Adi
1 / 2
21/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Baka kuva najbolje! Ovo ne govorimo u prazno, ova seoska jagnjeća sarma je jedna od najukusnijih koje smo probali"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 500 g, običan
  • jagnjeće iznutrice - 300 g
  • luk - 2 glavice
  • ulje - 100 g
  • so - 1 supena kašika
  • biber - 1 kašičica
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica
  • peršun - nekoliko struka
  • selen - nekoliko struka
* merne jedinice

Način pripreme

Ispržimo očišćene iznutrice sa iseckanim lukom. Dodajemo pirinač i 1, 5 l vode. Začinimo i pečemo u zagrejanoj rerni.

Pre nego što skinemo sa vatre stavljamo i sitno iseckan peršun i selen.

Promešamo i zapečemo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: