Pečena jagnjetina

22/04/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacInovator93122
"Sipajte čašu belog vina i uživajte!"
Priprema20 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno200 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano336
  • Pregledi tokom meseca30
  • Pregledi tokom desmice9
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jagnjetina - 2 kg ili jagnjeći but
  • luk - 2 veze svežeg
  • nana - 5 - 6 strukova sveže
  • so
  • aleva paprika
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Pažljivo operite jagnjetinu (but), osušite ga i utrljajte u njega so, biber i alevu papriku. Neka odstoji tako 30 minuta na hladnom, kako bi upilo aromu začina.

Za to vreme sitno iseckajte luk i nanu. Stavite ih u duboku posudu, prelijte 1 šoljom tople vode. Dodajte meso i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok meso ne uhvati koricu.

Nakon toga čvrsto pokrijte folijom i pecite najmanje 3 sata na 180 stepeni, a nakon 2 sata proverite da li ima potrebe da dolijete još malo vode.

Malo pre negošto izvadite meso, sklonite foliju, kako bi se uhvatila hrskava korica. Poslužite pečenu jagnjetinu sa kuvanim krompirom ili nekim drugim garnirom po želji.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija