Krem karamel sa Uskršnjim kolačem

21/04/2017
"Mmm... perfektan recept, kojim ćete na najbolji način iskoristiti nekoliko komada suvog Uskršnjeg kolača nakon praznika "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano36
  • Pregledi tokom meseca36
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 l
  • jaja - 6 komada
  • šećer - 1 šolja
  • vanila - 1 kom.
  • uskršnji kolač - 1 komad, manji, suv
  • za karamel
  • šećer - 4 kašike
  • voda - 1 kašičica
  • maslac - za premazivanje kalupa

Način pripreme

Počnite sa pripremom karamela - u kalup za biskvit dodajte šećer sa vodom i stavite ga na vatru. Rastopite šećer do željene boje karamela. Ostavite da se karamel stvrdne i da se potpuno ohladi u kalupu, a zatim kalup premažite maslacem.

U dubokoj posudi umutite mikserom jaja sa šećerom, dodajte vanilu i u tankom mlazu dodajte hladno mleko. Izlomite suv Uskršnji kolač (kozunak) na male zalogaje i ubacite ih u kalup, a posle sve prelijte kremom od jaja polako i ravnomerno.

Stavite kalup u veću posudu u koju ste sipali hladnu vodu, uključite rernu na 150 stepeni i pecite dok krem ne bude gotov - oko 1 sat.

Isključite rernu i ostavite kalup unutra, dok se ne ohladi. Okrenite krem karamel u odgovarajući tanjir i ostavite da se potpuno ohladi. Kolač servirajte hladan.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija