Gurabije sa ratlukom

21/04/2017
"Gurabije s ratlukom koje smažete u jednom zalogaju - ko može da im odoli "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije40
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano824
  • Pregledi tokom meseca94
  • Pregledi tokom desmice32
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • šećer - pola šolje
  • mast - 1 šolja, rastopljena
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • soda bikarbina - 1 kesica
  • kora jednog limuna
  • vanila - 2 komada
  • brašno - oko 1 kg
  • ratluk - 2 kutije - za nadev
  • mleveni orasi za valjanje - 200 g
  • maslac - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

U veliku posudu razbijte jaja, tako što odvojite dva od belanaca u drugu malu posudu. Jajima dodajte šećer i umutite dobro.

Dodajte istopljenu (ne vrelu) mast, vanilu, istruganu limunovu koru i kiselo mleko pomešano s dve vrste sode. Promešajte veoma dobro dok ne dobijete homogenu smesu i dodajte prosejano brašno u etapama do mekog i glatkog testa.

Istopite maslac, nakon što se ohladi dodajte odvojena belanca i viljuškom promešajte, dok se dobro ne umešaju.

Od testa formirajte loptice, veličine oraha, raspljeskajte svaku lopticu u pogačicu i dodajte parčence ratluka u sredinu i ponovo formirajte lopticu.

Uvaljajte formirane loptice u smesu od belanaca, a posle u mlevene orahe.

Poređajte loptice u veliku posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje, na rastojanju jedna od druge. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni do blage praplanulosti.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija