Krhka jagnjetina u rerni

21/04/2017
"Učite od majstora - savršena jagnjetina se pravi samo sa solju i alevom paprikom "
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano60
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1 kg
  • so po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber - 1 kašičica
  • ulje - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeće meso se iseče na porcije, tako se bolje ispeče. Pomešaju se ulje, aleva paprika, biber i so.

Svako parče se dobro namaže dobijenom pastom, dok se utrljava. Poređa se u posudu za pečenje, sipaju se dva prsta vode.

Pokrije se folijom i peče u zagrejanoj rerni dva sata. Što se sporije peče postaje krhkije.

Skine se folija i zapeče se još mali za zlatastu koricu. Serviramo s sarmicama od iznutrica, zelenom salatom ili pirinčem.

Ide kako uz crno vino, tako i uz pivo.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija