Krhka jagnjetina u rerni

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k409
Krhka jagnjetina u rerni
Fotografije: Zori
1 / 5
21/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
4
"Učite od majstora - savršena jagnjetina se pravi samo sa solju i alevom paprikom"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1 kg
  • so po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber - 1 kašičica
  • ulje - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeće meso se iseče na porcije, tako se bolje ispeče. Pomešaju se ulje, aleva paprika, biber i so.

Svako parče se dobro namaže dobijenom pastom, dok se utrljava. Poređa se u posudu za pečenje, sipaju se dva prsta vode.

Pokrije se folijom i peče u zagrejanoj rerni dva sata. Što se sporije peče postaje krhkije.

Skine se folija i zapeče se još mali za zlatastu koricu. Serviramo s sarmicama od iznutrica, zelenom salatom ili pirinčem.

Ide kako uz crno vino, tako i uz pivo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: