Brzi čizkejk sa jagodama

21/04/2017
"Izvolite, ali da znate da imate pravo na samo jedno parče "
Priprema40 min.
Ukupno40 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 089
  • Pregledi tokom meseca38
  • Pregledi tokom desmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za koru
  • keks - 100g, običan
  • keks - 150g običan sa maslacem
  • maslac - 200 g
  • lešnik - 2 kašike
  • za krem
  • maskarpone - 300g
  • slatka pavlaka - 300 ml
  • med - 5 kašika
  • šećer - 2 kašike
  • jagode - 200 g
  • vanila - 1 kesica
  • želatin - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Keks izmrvite blenderom u sitne mrvice. Umesite ga sa mekim maslacem i mlevenim lešnicima.

Smesu rasporedite na dnu kalupa za tortu sa dnom koje se skida. Pritisnite kašikom ili prstima i napravite koru, koja ne treba da se lomi prilikom sečenja.

Maskarpone umutite sa medom i šećerom. Dodajte umućenu slatku pavlaku i promešajte, a kada dobijete homogenu smesu, dodajte vanilu.

Promešajte sve i dodajte želatin, koji ste rastvorili u malo tečnosti, prema uputstvu na pakovanju.

Smesu prelijte preko kore. Jagode presecite na pola i poređajte ih preko krema. Čizkejk ostavite u frižideru nekoliko sati da se stegne.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija