Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Brzi čizkejk sa jagodama

Brzi čizkejk sa jagodama

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
3871212k113
Brzi čizkejk sa jagodama
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 10
21/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Izvolite, ali da znate da imate pravo na samo jedno parče"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • keks - 100g, običan
  • keks - 150g običan sa maslacem
  • maslac - 200 g
  • lešnik - 2 kašike
  • za krem
  • maskarpone - 300g
  • slatka pavlaka - 300 ml
  • med - 5 kašika
  • šećer - 2 kašike
  • jagode - 200 g
  • vanila - 1 kesica
  • želatin - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Keks izmrvite blenderom u sitne mrvice. Umesite ga sa mekim maslacem i mlevenim lešnicima.

Smesu rasporedite na dnu kalupa za tortu sa dnom koje se skida. Pritisnite kašikom ili prstima i napravite koru, koja ne treba da se lomi prilikom sečenja.

Maskarpone umutite sa medom i šećerom. Dodajte umućenu slatku pavlaku i promešajte, a kada dobijete homogenu smesu, dodajte vanilu.

Promešajte sve i dodajte želatin, koji ste rastvorili u malo tečnosti, prema uputstvu na pakovanju.

Smesu prelijte preko kore. Jagode presecite na pola i poređajte ih preko krema. Čizkejk ostavite u frižideru nekoliko sati da se stegne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: