Aromatična jagnjeća rebra iz rerne

22/04/2017
"Ako ste i vi nezasiti kao i mi, nećete ostati ravnodušni prema ovom originalnom receptu, a i zašto ne biste počastili poroducu sa ovim ukusnim jagnjećim rebarcima"
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano818
  • Pregledi tokom meseca386
  • Pregledi tokom desmice110
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 8 komada rebara
  • peršun - 2 supene kašike, iseckan
  • luk - 2 supene kašike, mladi iseckan
  • beli luk - 1 - 2 čenja
  • ruzmarin - 1 supene kašike, sitno iseckan
  • prezle - 1/2 šolje
  • maslac - 125 g
  • biber - mleven, po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite jagnjeća rebra tako što ćete ih ostrugati sa jedne strane do kostiju. Natrljajte ih dobro solju i sveže samlevenim biberom.

Pomešajte peršun, luk, ruzmarin, prezle i 1/2 rastopljenog malsaca i promešajte.

Ugrejte preostali masac u tiganju i ravnomerno propržite rebra.

Prebacite ih u pleh i prelijte aromatičnim maslacem sa začinima.

Stavite rebra da se peku na 230 stepeni 15-20 minuta.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija